Nyheter från SF

Webbinarium Parafriidrott

(2022-01-24 08:57)
Parafriidrotten har sedan 1 januari 2022 flyttat in hos Svensk Friidrott. Välkomna att lyssna och inspireras kring vad inkluderingen innebär, hur fungerar parafriidrotten och kan föreningar starta upp verksamhet?

Julia Wennersten drog till med 8.14 på 60m häck under Quality Hotel Games i Växjö. Det tar henne upp som delad fyra genom tiderna och under IVM-kvalgränsen. "Det kändes riktigt bra i dag", säger hon.

Carl Bengtström har något stort på gång. Under Quality Hotel Games i Växjö klockades han för dunderperset 45.91 i säsongsdebuten på 400 meter. Med det är han tidig världstvåa inomhus. "Det kom lite som en chock", säger han.

Zion Eriksson, Falu IK, dundrar in på 20.93 i säsongsdebuten på 200 meter. Det tar honom upp som tvåa genom tiderna bakom Johan Wissman. "Riktigt kul", säger han.

Svensk Friidrott möter Vidar Johansson: Här pratar han om ingången till friidrotten, varför det är svårt att ta klivet till seniornivå, den nagelbitande jakten mot OS OCH om sina stora mål 2022.

Team Atea får en ny laguppställning – och utökas för första gången sedan Atea började sponsra Svensk Friidrott 2007. In i laget kliver tre unga framtidslöften och förebilder: Suldan Hassan, Maja Åskag och Vanessa Kamga.

Den 18 januari hade föreningsavdelningen ett webbiniarum kring föreningsservice och lanseringen av den nya årsrapporten som kommer att bli obligatorisk för samtliga medlemsföreningar. Se webbinariet i efterhand!

Friidrottskanalen byter kostym. I ett nytt samarbete med norska friidrottsförbundet och Staylive lanserar vi en ny playkanal som ska matcha den ökade efterfrågan. Nya Friidrottskanalen finns också som app.

Den 13 februari är det dags för Nordenkampen. I år avgörs tävlingen i IFU Arena i Uppsala. Landskampen blir den första under ledning av nya förbundskaptenen Kajsa Bergqvist. ”Jag ser verkligen fram emot det”, säger Bergqvist.

Få insyn i hur OCR-året 2022 ser ut. Måndagen 31 januari kl. 18.00 bjuder Svensk Friidrott in till webbinarium där tävlingskalendrar, landslagsledare och RM står på schemat bland annat.

Totalt åtta motioner har inkommit inför Förbundsårsmötet – nu finns samtliga att läsa på friidrott.se.

Armand Duplantis är årets manlige idrottare, årets nykomling i svensk idrott heter Maja Åskag och årets ledare är diskusprofessorn Vésteinn Hafsteinsson. Stort grattis hela trion!

Ikväll är det dags för den årliga Idrottsgalan där de svenska idrottshjältarna ska hyllas för fjolårets prestationer och framgångar. Strålkastarljuset kommer ofta att riktas mot Svensk Friidrott.

Med anledning av den ökade spridningen av coronasmitta har Svensk Friidrott i samråd med arrangören KFUM Örebro Friidrott beslutat att begränsa ISM i mångkamp den 5-6 februari till enbart senior- och juniorklasserna (22 och 19 år).

Har du ännu inte deltagit i Jerringomröstningen? Klockan 12.00 stänger den andra röstningsomgången.

Postadress:
Gottsunda IF - Friidrott